Løchte: Surrealistisk Spanien-kamp er vores fortjeneste

Danmarks bedste tennisspiller Frederik Løchte Nielsen nyder hvert et sekund, men er også bevidst om det danske Davis Cup-holds rolle, når det i denne weekend i Odense tørner sammen med mægtige Spanien, der er anført af Rafael Nadal.

- Det er surrealistisk og urealistisk, men en kæmpe oplevelse. Vi har aldrig spillet i en udsolgt hal før og kommer aldrig til at gøre det igen. Det har ikke så meget med os at gøre. Vi er statister i Spaniens cirkus, siger Frederik Løchte Nielsen.

Når det er sagt, er det langt hen ad vejen Danmarks fortjeneste, at opgøret i den næstbedste division er blevet en realitet, mener Løchte.

Danmark befinder sig i Europa/Afrika gruppe 1, selv om holdkaptajn Kenneth Carlsen "blot" råder over Frederik Løchte, der ligger nummer 283 i verden, mens de næstbedste danskere ligger lige inden for top-1000.

- Denne kamp kan måske hjælpe den almene sportsfan til at forstå, hvor gode Danmark har været i Davis Cup. Det er svært at vise ved at slå Slovenien. Davis Cup har ikke seedningslag som i en fodboldkvalifikation.

- Derfor er denne kamp ekstraordinær. Den er resultatet af, at vi har lavet gode resultater, mens Spanien har lavet dårlige. Nu mødes vi så på midten, siger Frederik Løchte Nielsen.

Danmarks landshold har forberedt sig i Odense hele ugen. Det har foregået på samme måde som altid.

- Vi har etableret en rytme på holdet, der er uafhængig af modstanderen. Vi har fokus på, hvad der gør os selv stærke. Men det er da ekstraordinært, at vi møder et hold, vi kender så godt.

- Vi ved, hvad vi kan forvente os af dem, mens de nok lige skal se os an. Derfor må vi prøve at tage dem på sengen, mener Løchte.

Han spiller fredagens anden kamp mod David Ferrer - verdens ottendebedste lige nu.

- Skal jeg have en chance, kræver det ekstrem god shot-selection og eksekvering af de muligheder, jeg får. Jeg skal være kold og kynisk og tro mod min gameplan. Jeg kommer ikke igennem ved at gøre noget halvhjertet, siger den danske førstesingle.

Første kamp på fredagens program begynder klokken 16 og står mellem Mikael Torpegaard og Rafael Nadal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip