Løkke affejer økonområd: Skattestop står ved magt

admin

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Hvis der er et godt råd, overvismand Michael Svarer skal give de danske politikere til den fremtidige økonomiske politik, så er det at aflyse skattestoppet.

Sådan lød budskabet fra overvismanden, der er professor i økonomi ved Aarhus Universitet, under den to dage lange konference på Marienborg, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde indkaldt til gruppearbejde på højt niveau for at samle ideer.

Men lige præcis ideen med at ændre på skattestoppet har statsministeren nu ikke tænkt sig at gå videre med, slår han fast.

- Det har vi hørt på i 17 år, siger Løkke.

- Men det rokker ikke ved, at vi har formuleret et skattestop, fordi der skal være tillid til, at politikerne ikke vilkårligt tyr til de nemme løsninger og sætter skatterne op. Så det står ved magt.

Ud over forslaget om at droppe skattestoppet, fik statsministeren også en lang række andre forslag og ideer.

Blandt andet at lade besparelser på SU finansiere erhvervsuddannelser, at give skattelettelser til folk, der investerer i iværksættervirksomheder, at sænke aktiebeskatningen til 30 procent og at lade overførselsindkomsterne stige langsommere.

Men Løkke vil ikke lægge sig fast på, hvilke ideer der kommer med i den økonomiske 2025-plan, der skal udstikke retningen for dansk økonomisk politik fremover.

- Jeg går ikke videre med nogen ideer med det samme. Vi samler gode ideer op med henblik på, at vi efter sommerferien kan fremlægge en 2025-plan, siger han.

- Jeg vil da tro, at nogle af de ideer, der er blevet antydet her, kan finde deres vej ind i det udspil, men det er først efter sommerferien.

/ritzau/