Løkke angriber regeringen: Skubber regningen foran sig

Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, tager forskud på valgkampen i tirsdagens udgave af Berlingske, hvor han beskylder regeringen for at skubbe en ubetalt milliardregning foran sig.

Løkke og Venstre mener at have fundet 11 sager, hvor regeringen har truffet beslutninger uden at have finansieringen endegyldigt på plads.

Sammenlagt er oppositionspartiet nået frem til, at der kommer til at mangle fem milliarder kroner i den kommende valgperiode fra 2016 til 2019.

- Man forsøger igen at føre danskerne bag lyset ved at tegne et billede af, at man har styr på økonomien, men i virkeligheden sender regeringen en kæmpe regning hen over valgdatoen, siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Det drejer sig ifølge Venstres beregninger blandt andet om en ubetalt elreform, et ufinansieret antiterrorudspil, uspecificerede besparelser på Undervisningsministeriets budget og på beredskabet.

Finansminister Bjarne Corydon (S) kalder angrebet langt under niveau og beskylder sine politiske modstandere for at være usaglige.

- Nogle af de udgifter, de peger på, er slet ikke aktuelle at finansiere lige nu, og nogle af de andre har de selv været med til velvilligt at aftale med regeringen.

- Så det er bare noget makværk, som er lavet for at dække over, at man ikke selv kan give sammenhængende svar på alt det, man går og foreslår, siger Corydon til Berlingske.

Finansministeren hævder desuden, at Venstre selv forlod Statsministeriet med en ubetalt regning på to milliarder kroner ved seneste valg.

De danske vælgere skal senest til folketingsvalg i september.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip