Løkke: Der er muligvis røget nogle finker af panden

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, måtte svare på stribevis af kritiske spørgsmål om Venstres udlændingeudspil, da han fredag mødte pressen ved Venstres sommergruppemøde i Maribo.

Fredag gik de tre danske milliardvirksomheder Bestseller, Grundfos og Arla ud i Børsen med meldingen om, at Venstres udspil vil koste arbejdspladser i Danmark, fordi partiet ønsker at forskelsbehandle arbejdstagere, der ønsker at komme til Danmark.

Samtidig har flere Venstre-politikere både i og uden for folketingsgruppen til citat udtalt kritik af det lækkede udspil og især de ord, som politisk ordfører Inger Støjberg har brugt i kronikker og interviews i de seneste uger.

Lars Løkke Rasmussen stiller sig dog bag sin politiske ordfører:

- Inger Støjberg har i det offentlige rum skabt en integrations- og udlændingedebat, som har været der hele tiden i samfundet, men som ikke har været der i medierne i nogen nævneværdig grad.

- Så er der muligvis røget nogle finker af pande, men det er godt, at debatten er blevet søsat. For den skal der handles på, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han har dog ikke lyst til at uddybe, hvilke finker der er røget af panden. Ifølge Løkke hviler debatten samtidig på "forkerte præmisser".

- Inger er blevet tillagt nogle synspunkter, som jeg ved positivt, at Inger ikke har, siger Lars Løkke Rasmussen.

Centralt i striden har været, at Venstre i deres udspil vil gøre det lettere for personer fra nogle lande at komme til Danmark for at arbejde, mens folk fra andre lande får sværere ved at komme ind.

Det er ikke Venstre værdigt at forskelsbehandle og dele folk op efter, om de er kristne eller muslimer, har kritikken i varierende grad lydt fra blandt andre partifællerne Birthe Rønn Hornbech og Jens Rohde.

På sommergruppemødet vil socialordfører Eyvind Vesselbo ikke stille sig fuldt ud bag oplægget, mens Birthe Rønn Hornbech ikke er til stede. De øvrige medlemmer af folketingsgruppen står bag oplægget.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er det en misforståelse, at Venstre går ind for at diskriminere på grund af religion. Derfor er der tale om en liste lande, som ikke skelner mellem, hvilken religion det enkelte land eller den enkelte arbejdstager har.

Inger Støjberg siger:

- Jeg vil gerne understrege, at vi går ind for religionsfrihed. Det kan der ikke herske tvivl om. Men jeg tror også, at vi alle sammen er enige om, at nogle mennesker har sværere ved at falde til i Danmark end andre.

- Jeg tror tit, at det er et spørgsmål om temperament. Vil man sige tingene, som de er, eller vil man diskutere ud fra en mere akademisk tilgang. Jeg har det sådan, at jeg vil gerne sige tingene, som de er, siger Inger Støjberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip