Løkke: Derfor valgte jeg Peter Christensen

Regeringen har med Peter Christensen (V) fået en driftsikker forsvarsminister, som kan løse de store opgaver, der venter for Forsvaret.

Det vurderer statsminister Lars Løkke Rasmussen, der onsdag præsenterede sin nye forsvarsminister på Amalienborg Slotsplads.

- Alle på Christiansborg kender og respekterer Peter Christensen, og det er i særlig grad det, jeg har lagt vægt på, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Forsvaret står over for store udfordringer. Der skal købes nye kampfly, og i begyndelsen af det nye år skal der varmes op til nyt forsvarsforlig. Det kræver en fast hånd på rattet og en person, som kan samarbejde bredt på Christiansborg

- Jeg har kendt Peter i mange år, og jeg har respekt for hans egenskaber, så jeg er helt tryg ved, at han er det rigtige valg, siger Løkke.

Han fastslår, at udnævnelsen sker på "en trist baggrund", fordi tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) tirsdag valgte at træde tilbage, fordi hans virke som forsvarsminister blev overskygget af en række sager.

- Jeg er ked af, at det er kommet dertil, at Carl Holst var nødt til at trække sig. Jeg har stor respekt for det arbejde, Carl Holst har lavet i en lang årrække i Region Syddanmark, som har nogle af de bedste sundhedsresultater i Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det ligger dog mellem linjerne, at statsministeren ikke er lige så imponeret af Carl Holsts virke som forsvarsminister:

- Det er gået, som det er gået. Og i den situation har det været vigtigt for mig at udnævne en person, som kan træde direkte ind i jobbet og skabe den tillid bredt på Christiansborg, som der er brug for.

- Vi står i en situation, hvor Forsvaret er presset af det forsvarsforlig, vi har lavet bredt på Christiansborg (som pålægger forsvaret besparelser, red.).

- Men også af en ny verdensorden, hvor Putin agerer helt anderledes, end det vi troede, da vi lavede forsvarsforliget. I den situation er der brug for stabilitet i det politiske lederskab, og det har Peter Christensen, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip