Løkke er klar til at forhandle nulvækst

Valgkampen var end ikke skudt officielt i gang, før Dansk Folkepartis tidligere formand og absolutte valg-veteran, Pia Kjærsgaard, gik ud og slog fast, at Venstres ønske om nulvækst "aldrig nogensinde bliver til noget".

Og idémanden til nulvæksten - eller udgiftsstoppet - Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er da også med på, at det er noget, der er til forhandling efter et valg.

- Det er klart, at det der udgiftsstop, det er selvfølgelig lettere at gennemføre, hvis vi får 90 mandater til Venstre, og det er så det, vi arbejder på.

Spørgsmål: Vil du være statsminister for en regering, der ikke fører nulvækst?

- Du kan stille spørgsmålet på en anden måde: Vil jeg være statsminister for en regering, der ikke vil gøre det mere attraktivt for folk med små indkomster at tage et arbejde? Så er svaret nej, det vil jeg ikke.

Spørgsmål: Men det spørgsmål, jeg stillede, var, om du vil være statsminister for en regering, der ikke opererer med nulvækst?

- Jeg har fra starten sagt, at udgiftsstoppet er Venstres udgangspunkt. Det er klart, at har Venstre 90 mandater i Folketinget, så er jeg helt sikker på, at jeg kan blive stående på det udgangspunkt. Hvis der er en masse partier, der synes noget andet, så må man jo forhandle, siger han.

Løkke sparkede - i øvrigt ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) - valgkampen i gang på Nørreport Station i København, hvor den stod på uddeling af flyers og almindelig snak med forbipasserende - når han ellers fik mulighed for det på grund af alle pressefolkene og alle deres spørgsmål.

- Det er vigtigt for mig at sige, at udgiftsstoppet jo aldrig har været et mål i sig selv. Det er et middel, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg er jo ikke imod at bruge penge på den offentlige sektor, hvis vi bruger dem godt. Da jeg var sundhedsminister, øgede vi udgifterne på sundhedsområdet ganske, ganske mærkbart, lyder det fra Venstres formand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip