Løkke: EU skal stoppe økonomiske flygtninge ved grænserne

EU skal frasortere økonomiske migranter ved sine ydre grænser, så man stopper den massive menneskestrøm. Ellers kommer EU's grænser permanent under pres, så befolkningerne ikke kan følge med.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter tre brandattentater i Sverige mod planlagte asylcentre i Kungsbacka ved Gøteborg og Ljungby i Småland.

- Set udefra ligner det et mønster og andet og mere end en tilfældighed. Når det ikke kun er én, men tre bygninger til flygtninge, der er gået op i brand, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Hvis der ligger det bag, man kan frygte, så er det ganske forfærdeligt.

Løkke mener, at Danmark klarer en "pænt stor" asyltilstrømning ordentligt. Hvis EU ikke afviser økonomiske migranter ved sine ydre grænser, går det galt, fordi befolkningerne ikke støtter integrationen, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi ser en dobbelt tilstrømning. Folk på flugt fra krig og folk på rejse til et bedre liv. Det sidste kan man have stor sympati for, men det kan vi ikke håndtere. I Europa returneres kun tre af ti afrikanere med illegalt opholdsgrundlag til Afrika, siger statsministeren.

Spørgsmål: - Så EU skal sende afviste asylansøgere retur?

- Ja. Danmark er lidt foran mange andre. Vi har proceduren "åbenbart grundløs", hvor vi kan returnere folk efter en meget hurtig sagsbehandling, og hvor sandsynligheden for, at de får asyl, er nærmest lig nul, siger Lars Løkke Rasmussen.

Tyskland har modtaget kosovoere og albanere, som ikke er flygtninge, påpeger han.

- Vi er nødt til at få tilstrømningen under kontrol. Jeg oplevede ved EU-topmødet, at der kommer stadig mere alvor i debatten om, hvordan vi mindsker tilstrømningen til Europa, siger statsministeren.

Han kræver, at afrikanske lande tager deres statsborgere tilbage, og at Tyrkiet stopper fartøjer, som strømmer over Det Ægæiske Hav til Grækenland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip