Løkke forsvarer udskældt kampagne for kontanthjælpsloft

02/03/2015 17:36

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, afviser, at det er misvisende at bruge beløbet 454.215 kroner i en kampagne for at indføre et kontanthjælpsloft.

Det siger han efter kritik fra Socialdemokraterne og SF. De to partier mener, at tallet er pustet unødvendigt højt op med offentlige ydelser, som også folk med arbejde eller studerende kan få - såsom boligsikring og børnecheck.

Spørgsmål: Tallet 454.215 kroner er inklusiv ydelser, man også kan få i arbejde. Hvor godt er det tal til en diskussion om, hvor attraktivt det er at tage et arbejde?

- Det er udmærket, for det summer op. Virkeligheden for alle danskere er, at det er summen af, hvad man har, der afgør, hvor stor ens økonomi er. Det er relevant med det her tal frem for at diskutere tallene enkeltvis, siger han.

- Vi har brug for en debat om det og derefter en løsning, der sikrer, at det bedre kan betale sig at arbejde - også for folk der påtager sig et arbejde med en lav indkomst, siger Løkke.

Ifølge Venstre-formanden er kampagnen et forsøg på at starte en debat om, hvorvidt der er behov for et kontanthjælpsloft.

- Vi gør opmærksom på, at en kontanthjælpsfamilie, hvor begge forældre er over 30 år, med tre børn kan få op til 454.215 kroner. Det er et stort beløb, siger han.

Han henviser til, at regeringen i 2011 fjernede det kontanthjælpsloft, som VK-regeringen havde indført.

- Forskellen på det, der var, og som det er nu, er 36.000 kroner om året. Kigger vi på flygtningefamilier, er det endnu større. De har under den her regering fået en lønstigning på noget, der ligner 10.000 kroner om måneden. Det er alt for meget, siger han.

I stedet vil Venstre indføre et "moderne kontanthjælpsloft". Hvor loftet skal ligge, vil partiet ikke uddybe.

/ritzau/