Løkke nedlægger ministerium for provinsen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var knapt nået til Amalienborg før hans ministerliste blev udsat for kritik. For mangler der ikke et ministerium på listen?

Det mener i hvert fald Landdistrikternes Fællesråd, som er skuffet over, at Løkke nedlægger Thorning-regeringens Ministerium for By, Bolig og Landdistrikter, som har haft til opgave at skabe vækst og udvikling i landdistrikterne.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard frygter, at Løkke er ved at droppe sin ambition om et "Danmark i balance".

- Min først tanker er skuffelse over, at der ikke er videreført et ministerium med landdistrikter som ressort. Vi havde ønsket, at ministeriet blev styrket i forhold til den tidligere regering, ikke droppet, siger Steffen Damsgaard.

- Det er en rodløshed og vildrede, vi er i nu, og det er utroligt skuffende, siger Steffen Damsgaard, der også er kommunalpolitiker for partiet Venstre i Lemvig Kommune.

Også afgående by- bolig- og landistriktsminister Carsten Hansen (S) undrer sig over, at Venstre ikke viderefører ministeriet for dermed at styrke arbejdet med at skabe vækst i hele Danmark.

Steffen Damsgaard håber, at Lars Løkke Rasmussen i sit regeringsgrundlag vil prioritere vækst i landdistrikterne højt. Det kunne være i form af udflytning af statslige arbejdspladser, bedre vilkår for fødevare- og turisterhvervet samt en ny og lempeligere planlov.

- Det afventer vi selvfølgelig, men det er ikke et stærkt signal at sende, at man ikke har et ministerium for landdistrikter, siger Steffen Damsgaard.

Han hæfter sig dog ved, at Lars Løkke Rasmussen ved præsentationen af sine ministre fremhævede, at der skal ske noget for provinsen.

Her sagde Løkke blandt andet:

- Danmark står i en situation, hvor der er et opsving på vej. Nu handler det om at gribe det.

- Det kræver, at sikrer udvikling i hele Danmark, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip