Løkke til Thorning: Vi holder, hvad vi lover

Lars Løkke Rasmussen fokuserede mestendels på partiets egen politik og sendte ikke de store politiske angreb af sted mod regeringen og konkurrenterne i Folketinget, da han lørdag holdt tale ved partiets landsmøde i Herning.

Men Venstres formand kunne alligevel ikke dy sig for at drille statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) en smule med et par slet skjulte hentydninger uden dog at sætte egentlig modtager på bemærkningerne.

- Jeg kan garantere, at vi ikke sætter en retning og et mål for derefter at dreje rundt på hælene og gå den modsatte retning, siger han med indirekte henvisning til, at statsministeren er blevet beskyldt for at løbe fra sine valgløfter.

Helle Thorning-Schmidt har gennem sin regeringsperiode været under pres fra egne rækker for ikke at gøre nok for blandt andet dagpengemodtagerne, for at have sænket selskabsskatterne og for at have droppet planerne om en betalingsring rundt om København.

Løkke slår fast, at de fem punkter, han går til valg på, og som han fremlagde på landsmødet lørdag, står ved magt, også efter et valg.

- Når jeg siger, at skatten skal ned, så kommer man ikke til at se, at den sættes op.

- Når jeg siger, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde, så vil man ikke se Venstre gøre det mere attraktivt at være på offentlig forsørgelse.

- Når jeg siger, at det skal være lettere at drive virksomhed i Danmark, så vil vi ikke gøre det sværere.

- Man skal kunne regne med Venstre. Vi siger ikke ét før valget for så at gøre det stik modsatte bagefter, siger Lars Løkke Rasmussen.

Der skal senest være valg til Folketinget i september næste år. Den seneste meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, peger på et klart blåt flertal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip