Løkke: Vi er bevidste om at vi er i mindretal

Lars Løkke Rasmussen er nu formelt statsminister i Danmark, efter at han søndag formiddag præsenterede sin regering for dronningen.

Efter mødet fastslog Lars Løkke Rasmussen for de fremmødte tilskuere og journalister på Amalienborg, at hans regering vil samarbejde bredt i Folketinget.

- Vi er meget bevidste om, at vi er en mindretalsregering, siger Lars Løkke Rasmussen foran resten af sit i alt 17 mand store ministerhold på Amalienborg Slotsplads.

- Vi har ambition om at samarbejde bredt i folketinget. Jeg stoler på, at det vil kunne lade sig gøre, siger han.

Hans smalle Venstre-regering består kun af Venstres 34 mandater. Dermed skal Løkke finder 56 medlemmer Folketinget, hver eneste gang han skal have flertal for et nyt politisk udspil.

Men Løkke ser gode muligheder for at stable et samarbejde på tværs af Folketinget på benene med den politik, som han senere søndag vil lægge frem for offentligheden.

- Som jeg kan læse det politiske landskab - det kan være jeg ikke er dygtig nok til det, at jeg er for urutineret eller for stor en amatør - men som jeg læser det politiske landskab, så ser jeg ganske gode muligheder for, at vi kan samarbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip