Løkke: Vi fik en god aftale i stedet for et valg

Skrevet af admin

|

26/11/2013

Dagens topnyheder

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen blev tirsdag aften regeringens redningsmand, da han sammen med De Konservatives Lars Barfoed indgik en aftale om næste års finanslov.

Det stod ellers klart, at regeringen havde meget svært ved at nå en aftale med støttepartiet Enhedslisten. Dermed kunne regeringen i yderste konsekvens blive tvunget til at udskrive valg.

Men det scenarie tror Lars Løkke Rasmussen ikke på ville blive til virkelighed, hvis blå blok ikke havde slået til og indgået en aftale, som indfrier flere borgerlige ønsker om blandt andet skattelettelser til erhvervslivet og danskere i job.

- Hvis jeg vurderede, at vi kunne få et valg, så ville jeg selvfølgelig have gået efter det. Men nu er vi gået efter at få en god aftale, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fremhæver, at der er skatte- og afgiftslettelser for 2,2 milliarder kroner i 2014.

- Vi har fået en stærk forøgelse af beskæftigelsesfradraget.

Han henviser til, at Venstre tidligere har lavet en skatteaftale med regeringen, som betyder, at enlige forsørgere får et forhøjet beskæftigelsesfradrag. Det ville de først have fået i 2015, men det får de nu i 2014 med denne aftale, siger Lars Løkke Rasmussen.

- De cirka tre millioner danskere, der går på arbejde, kan se frem til at få et højere beskæftigelsesfradrag. Vi har hele tiden forfulgt, at det skal kunne betale sig at gå på arbejde, siger han.

Han fastslår dog, at aftalen ligger et stykke fra Venstres oprindelige ønsker.

- Vi ønskede skatte- og afgiftslettelser for fem milliarder kroner, men nu får vi lettelser for 2,2 milliarder kroner, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/