Løkke vil lave jobreform efter næste valg

Hvis Venstre kommer i regering efter næste folketingsvalg, vil partiet indkalde til forhandlinger om en ny jobreform.

Den skal kunne træde i kraft i 2016 og bestå af et nyt kontanthjælpsloft og en lavere skat for små arbejdsindkomster.

Det erklærer partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, lørdag i sin tale på partiets landsmøde i Herning.

- En jobreform skal være forhandlet på plads, så den kan træde i kraft allerede i 2016, lyder det fra Løkke.

Målet med reformen er, at det skal kunne betale sig at arbejde.

- Der er over 300.000 danskere, som kun har en lille økonomisk gevinst ved at være i job. 46.000 har mindre end 1000 kroner ud af at være i arbejde frem for på overførsel.

- Og omkring 17.000 har rent faktisk mere til rådighed ved at lade sig forsørge af det offentlige, end ved at arbejde, konstaterer Lars Løkke og uddyber:

- Er man et kontanthjælpsægtepar over 30 år med et par børn, skal den ene finde et job til 35.000 kroner, hvis familien skal have bare 1000 kroner mere til rådighed om måneden.

- Det svarer til, at man skal gå direkte fra kontanthjælp til et job som eksempelvis gymnasielærer, så er der ikke nogen økonomisk gevinst. Det er ikke godt nok, det skal gøres bedre. Det kan vi gøre bedre, mener Løkke.

Han har fortsat ikke sat tal på, hvor det "moderne kontanthjælpsloft" skal ligge, men målet er altså, at der skal forhandles om det umiddelbart efter valget.

Her vil han ligeledes indføre et skatte- og byrdestop "fra dag et" for at bremse flugten af danske arbejdspladser til udlandet.

Derudover skal der sættes end prop i regler og reguleringer af virksomhederne. Venstre vil derfor kun indføre nye regler to gange om året.

- Så kan virksomhederne være fri for os de andre 363 dage om året, siger partiformanden.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip