Löfven vil se på våbenlov efter Göteborg-skyderi

Det skal være lettere for svenske myndigheder at udveksle information, så man kan forhindre skyderi som det, der ramte Göteborg tidligere på ugen.

Det siger den svenske statsminister, Stefan Löfven, der også vil undersøge mulighederne for at stramme reglerne omkring våbenbesiddelse og se på, om der kan gøres en indsats på skolerne, skriver Dagens Nyheter.

Löfven forlod fredag EU-topmødet i Bruxelles for at flyve til Göteborg, hvor indbyggerne er rystet over det skyderi, som kostede to livet.

Inden afrejsen sagde statsministeren på et pressemøde, at det var vigtigt for ham at finde ud af, hvordan politi, socialarbejdere og unge vurderer situationen i bydelen Hisinge, hvor skyderiet fandt sted.

Han ankom ved 16.30-tiden fredag til Vårväderstorget, hvor et par hundrede mennesker var samlet.

En kvinde, der bor i bydelen, siger til Dagens Nyheter, at kvarteret er som en miniatureudgave af verden, med mange indbyggere fra store dele af verden.

- Der er brug for ressourcer, siger hun.

Det er den socialdemokratiske statsminister tilsyneladende også indstillet på at give.

- Et samfund kan kun være trygt, hvis mennesker føler tillid og ikke mistro til hinanden. Unge skal have en god skolegang, de skal blive uddannede og dannede. Skolen skal have de ressourcer, siger han ifølge Dagens Nyheter.

Statsministeren gav udtryk for det meningsløse i den brutale vold, der havde ramt bydelen.

- Her går nogle personer på restaurant og har en hyggelig aften og opdager, at de pludselig befinder sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Det burde ikke ske, de skal bare have den hyggelige aften, siger han ifølge Aftonbladet.

Vidner har fortalt, at to personer kom ind på restauranten onsdag aften lidt efter klokken 22 og skød vildt omkring sig med kalasjnikov-geværer.

To unge mænd i begyndelsen af 20'erne blev dræbt, mens 15 andre blev ramt af kuglerne. Af dem er otte fortsat indlagt på Det Sahlgrenska Sygehus fredag, men alle meldes uden for livsfare.

/ritzau/

 

Dagens Gossip