Lommetyvene boltrer sig i Danmark

Selvom både lovgivere og politi de seneste år har skærpet indsatsen mod langfingrede tricktyve, steg antallet af lommetyverier i 2013 for fjerde år i træk. Det skriver Søndagsavisen.

På landsplan blev der i første halvår 2013 anmeldt 20.842 lommetyverier - svarende til en stigning på 13 procent i forhold til samme periode sidste år og hele 81 procent i forhold første halvår af 2009.

Det viser tal fra Rigspolitiet og Københavns Politi, som Søndagsavisen har fået udleveret.

Samme tendens gjorde sig gældende i hovedstaden, hvor politiet i løbet af 2013's første ni måneder modtog 23.276 anmeldelser af lommetyverier. Det er en stigning på 27 procent i forhold til samme periode i 2012.

Ifølge politikommissær Ove Randrup, Københavns Politi, bliver langt de fleste tyverier begået af indrejsende kriminelle.

- De kommer fra Rumænien, Litauen, Bulgarien og til tider Nordafrika og rejser i grupper, der har specialiseret sig i forskellige former for kriminalitet, siger politikommissæren og tilføjer:

- Vi har taget en del af dem, sendt dem i fængsel og givet dem seks års indrejseforbud, men mange kommer tilbage.

Problemet med omrejsende tyvebander hærger i øvrigt en lang række storbyer i Europa, og derfor skal løsningen findes i et stærkere europæisk samarbejde, mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

- Vi skal have styrket samarbejdet på tværs af grænserne, så vi bedre kan fange de her kriminelle, og vi skal have styrket samarbejdet med de lande, de kommer fra, så vi får bedre mulighed for at sende dem hjem til afsoning, siger hun.

Men den melding giver Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, ikke meget for.

Han kræver derimod flere toldere langs Danmarks grænser, så tyvene stoppes, inden de når ind i landet.

- Den løsning afviser regeringen, og derfor vil jeg nu tage de her tal med til ministeren og bede om et seriøst og konkret forslag til at komme problemet til livs, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip