Lovforslag i EU vil gøre det ulovligt at dele feriebilleder på Facebook

Et nyt forslag i EU vil gøre det en del kedeligere at tage billeder foran det skæve tårn i Pisa, Eiffeltårnet og en lang række andre europæiske monumenter, når vi er på ferie. 

Det er det franske medlem af EU-parlamentet, Jean-Marie Cavada, der har fremsat forslaget om at inddrage den såkaldte panoramafrihed, hvilket vil betyde, at det ikke længere vil være tilladt at tage et billede foran berømte europæiske monumenter og dele det med sine venner på sociale medier. 

Ifølge det tyske medlem af Europa Parlamentet, Julia Reda, vil loven i teorien betyde, at man skal spørge en given bygnings arkitekt om lov til at tage et billede vedkommendes bygning, ligesom man ikke må dele billederne på sociale medier. 

Hvis man alligevel skulle vove at gøre det, vil man krænke monumentets ophavsret og stå til et bødeforlæg. 

Men det er dog tvivlsomt, om forslaget vil blive vedtaget. 

I Tyskland har forslaget vakt stor forargelse, og en underskriftsindsamling har allerede tiltrukket 213.000 underskrifter. 

Herhjemme er der delvis panoramafrihed, hvilket betyder, at man gerne må tage billeder af bygninger eller monumenter, men man må bare ikke bruge det i kommerciel øjemed. 

I Italien og Frankrig er der derimod ingen panoramafrihed, hvilket dog er særdeles svært for myndighederne, at opretholde.

 

Dagens Gossip