Lufthavnens Securitas-vagter kommer på prøve i myldretiden

De første 12 timer med id-kontrol af rejsende mellem København og Malmø er foregået uden de store problemer på perronen i Københavns Lufthavn, hvor sikkerhedsfirmaet Securitas' personale er sat til at varetage opgaven for DSB.

Men indtil nu har det kun været en blid generalprøve på det, der venter senere mandag eftermiddag, siger Tom Laursen, administrerende direktør i Securitas, til Ritzau.

- Id-kontrollen er foregået stort set gnidningsfrit de første timer, men jeg er ikke blind for, at den store prøve kommer til at stå først på eftermiddagen, når det store pres af rejsende mod Sverige sætter ind.

- Jeg synes, at det forarbejde, vi har gjort i tæt og godt samarbejde med DSB, har slået til, siger Tom Laursen.

Securitas har sat omkring 150 vagter af til opgaven, der startede ved midnat natten til mandag.

Men hvor længe Securitas' vagter med de skriggule jakker skal tjekke og registrere de rejsendes billedlegitimation i lufthavnen, står hen i det uvisse, siger Tom Laursen.

- Fordelen ved sådan nogle som os, er, at vi er meget fleksible med, at vi hurtigt kan op- eller nedskalere sådan en opgave her inden for nogle rammer.

- Lige nu er vi ikke klar over, hvor lang tid opgaven skal løses, og det er der taget højde for i vores samarbejde med DSB, siger Tom Laursen.

Han regner dog med, at opgaven skal løses i mindst den måned, som den svenske regering i første omgang har varslet, at id-kontrollen skal vare.

/ritzau/

 

Dagens Gossip