Luis Suarez sender England tæt på VM-exit i drama

20/06/2014

England lever endnu ved VM i fodbold i Brasilien. Men fodboldens såkaldte moderland har det alt andet end godt efter torsdagens 1-2-nederlag til Uruguay i São Paulo.

Sydamerikanerne vandt det ikke særligt velspillede, men uhyre intense slag mellem to tidligere verdensmestre, der begge havde den berømte kniv for struben efter nederlag i den første kamp ved VM.

Dobbelt målscorer for Uruguay var - selvfølgelig, fristes man til at sige - Premier League-topscoreren Luis Suarez fra Liverpool, der sad over i Uruguays 1-3-nederlag til Costa Rica.

Den både elskede og hadede angriber slog til med en scoring i hver halvleg.

Så hjalp det ikke meget for England, at Wayne Rooney i sin tredje VM-slutrunde for første gang kom på måltavlen.

England, der havde gode chancer trods spillemæssig uopfindsomhed, står nu med et rundt nul på pointkontoen efter to kampe, mens Uruguay har tre point.

Englands VM-håb består nu i, at Italien vinder gruppe D med maksimumpoint, mens England selv skal vinde tilstrækkeligt stort over Costa Rica i den sidste kamp, så holdet kan gå videre fra andenpladsen med tre point og en bedre målscore end Uruguay og Costa Rica.

Italien og Costa Rica mødes fredag.

Uruguay var bedst i kampens tidlige fase mod England, men herefter overtog europæerne kommandoen.

Efter 10 minutter sendte den udskældte angriber Wayne Rooney et frispark snert over trekantsammenføjningen, mens Uruguays målmand, Fernando Muslera, var reduceret til tilskuer med tilbageholdt åndedræt.

Uruguay havde dog også chancer, blandt andet da angriberen Edinson Cavani sendte bolden over mål.

Efter en halv time headede Wayne Rooney bolden på det øverste af stolpen fra cirka en meters afstand, da Fernando Muslera var langt væk.

England pressede på, men syv minutter før pausen slog Uruguay til med en snedig scoring.

Edinson Cavani modtog bolden i venstre side, og imens sneg Luis Suarez sig om bag sin oppasser, Phil Jagielka, som havde lidt for travlt med at se på bolden.

Et præcist indlæg og et ditto hovedstød senere lå bolden i målet bag Englands målmand, Joe Hart, og sydamerikanerne kunne gå til pause foran 1-0.

Anden halvleg blev indledt med tre store muligheder til Uruguay, men blandt andre Edinson Cavani afsluttede for upræcist.

Efter 53 minutter havde Wayne Rooney en afslutning, som Fernando Muslera fik reddet, og man tænkte på, om det nogensinde skulle lykkes for angriberen at score ved VM.

Det skete så et kvarter før tid, da England ellers var ved at gå ned spillemæssigt.

Rooney stod klar tæt under mål og udnyttede Glen Johnsons flotte forarbejde til at score til 1-1. Og så kunne Rooney omsider juble over en scoring ved VM.

Forinden havde Uruguays Alvaro Pereira vist et godt eksempel på den fightervilje, der kendetegnede opgøret.

Han blev nærmest knockoutet, da han ved et uheld blev ramt af sin Liverpool-klubkammerat Raheem Sterlings knæ, men Pereira nægtede at lade sig udskifte, og kort tid efter lavede han en glidende tackling.

Fem minutter før tid gik det galt for England efter naivt forsvarsspil, som efterlod Luis Suarez i frit løb mod mål.

Angriberen kanonerede bolden diagonalt op i målhjørnet til 2-1. Kort tid efter måtte matchvinderen lade sig udskifte, naturligvis til massive buhråb fra de engelske fans.