Lukket motorvej i Nordjylland genåbner tirsdag morgen

Tirsdag åbner strækningen mellem frakørsel 6 Brønderslev C og frakørsel 5 Vrå på motorvej E39 i nordgående retning igen.

Det er sidste uges voldsomme regnvejr i Nordjylland, der er skyld i lukningen.

- Motorvejen åbner igen tirsdag morgen, forventer vi. Vi har ikke et specifikt tidspunkt, men vi regner med, at det bliver inden formiddagen. Men om det bliver klokken seks eller otte, kan vi ikke sige nærmere, siger vagtchef i Vejdirektoratet Jakob Riis-Petersen til Ritzau.

Der er konstateret underminering, hvilket kunne være skyld i, at bilister kører ned i et hul på motorvejen på grund af de kraftige regnskyl i sidste uge.

Selve undermineringen er kun ved et sted, og man arbejder på at udbedre skaderne natten igennem.

Det er et hul ved siden af vejen, som i løbet af de seneste dage er blevet stadig større, hvilket blev opdaget mandag ved et rutinetjek.

- Det skulle ikke påvirke så mange i morgen, det ville være værre, hvis det trak ud til op ad eftermiddagen.

- Folk bør orientere sig på vores hjemmeside eller lytte til radioen, når man har sat sig ud i bilen. Så bør man være godt stillet, siger Jakob Riis-Petersen.

Bilister kan i stedet køre på landevej 190 mellem Brønderslev og Vrå. Det vil forlænge rejsetiden med nogle minutter.

Regnmasserne har også givet problemer for togene i Nordjylland. Frem til lørdag var strækningen mellem Aalborg og Hjørring lukket, mens togforbindelsen mellem Hjørring og Frederikshavn først forventes genåbnet torsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip