Luksuriøst pelsfirma tiltalt for ulovlig hyre af kineser

Pelsfirmaet Birger Christensen, der har til huse på Strøget i København, risikerer at få bøder på sammenlagt 70.000 kroner i en sag om ulovligt arbejde. Pelsfirmaet nægter sig skyldig i sagen.

Det er anklagemyndigheden ved Københavns Politi, som har rejst tiltale mod det luksuriøse pelsfirma for brud på udlændingeloven.

Ifølge anklagemyndigheden har firmaet forbrudt sig mod reglerne ved at udbetale provision til en kinesisk mand, som har anvist kunder til butikken. Manden har ifølge anklagemyndigheden fået udbetalt 11.645 kroner for sine ydelser.

- Vi har modtaget en anmeldelse, og vi har nogle oplysninger fra Skat, og på den baggrund har vi rejst tiltale i sagen, fortæller senioranklager Birgit Lougart til Ritzau.

Det har tidligere været fremme, at flere forretninger i hovedstaden betaler turistguider for at lede for eksempel købestærke kinesiske krydstogtturister ind i butikken. Det er angiveligt noget i den retning, der er foregået hos Birger Christensen.

Den mand, som har udført det angiveligt ulovlige arbejde, er ikke tiltalt i sagen.

- Han er udrejst af Danmark, fortæller Birgit Lougart.

Sagen mod pelsfirmaet bliver behandlet ved Københavns Byret den 17. november.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip