Luksushjælper Sagan slår fast: Jeg er en del af holdet

Den slovakiske stjernerytter Peter Sagan har ikke altid virket helt tilpas i rollen som andenviolin.

Under Tour de France har han været genstand for en lang række spørgsmål fra mediefolk, om hvorvidt han kan acceptere at være decideret hjælperytter.

Men med sin kørsel på brostenene på 4. etape, ydede Tinkoff-Saxo-rytteren en flot indsats for holdkaptajnen Alberto Contador, og efter etapen slår han fast, at han trods sin høje status er en holdspiller.

- Jeg er på Albertos hold, og det er vigtigt at forstå. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at hjælpe ham og sørge for, at han sad i første gruppe, siger Peter Sagan.

Slovakken har vundet pointkonkurrencen i Tour de France de seneste tre år, men det kan blive svært at genvinde den grønne trøje, når han skal ofre sin energi på den spanske klassementfavorit.

Men det lykkedes alligevel Sagan at komme ind som nummer tre efter etapevinderen Tony Martin og nummer to John Degenkolb på tidsdagens brostensetape.

- Jeg blev næsten tabt fra frontgruppen og måtte arbejde hårdt for at komme tilbage til spurten. Jeg havde ikke regnet med at slutte på tredjepladsen, fordi jeg havde brugt så meget energi, siger Peter Sagan.

Han understreger, at Contadors forsøg på at vinde Tour de France kommer i første række, og at det derfor kan blive vanskeligt at føje etapesejre til de fire, han tidligere har vundet i det franske etapeløb.

- Uanset hvor hård en etape er, kører vi alle for Alberto, og hvis vi kan gøre noget for ham i klassementet, er jeg bare glad. Det er svært både at vinde etaper og koncentrere sig om Alberto, siger Peter Sagan.

Peter Sagan er selv på femtepladsen i klassementet efter de første fire etaper. Contador er nummer otte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip