Lunt vejr venter lige om hjørnet

- Det bliver klassisk april-vejr.

Sådan beskriver Michael Skelbæk, vagthavende meteorolog hos DMI, denne uges vejrlig.

Og hvordan er vejret så typisk i april? Det er både lunt, køligt, blæsende og vindstille og altså en anelse svært at vælge garderobe efter.

- Vi får en vejrmæssig nogenlunde mandag, en trist tirsdag, onsdag bliver det bedre, og torsdag til lørdag ser det igen lidt bedre ud, fortæller Michael Skelbæk.

Mandag bliver ifølge DMI's prognoser blæsende og halvkølig, og det er ikke sikkert, at temperaturen kan tvinge sig helt op på 10 grader. Solen kigger sandsynligvis lidt frem, men der er også udsigt til enkelte byger.

Tirsdag og onsdag kommer Danmark til at ligge i en frontzone. Tirsdagen byder på gråvejr og regn, mens den sydlige del af landet onsdag kan forvente flere glimt til solen.

- Hvis solen kommer lidt frem, kan vi komme op på 15 grader, hvor det bliver varmest, men hvor skyerne og regnen hænger ved, bliver det nok nærmere 10 grader, vurderer Michael Skelbæk.

Der bliver dog ikke tale om enorme mængder regn hverken mandag, tirsdag eller onsdag, men "en millimeter eller to", forklarer meteorologen.

Torsdag passerer frontzonen landet, og det kommer til at give lysere vejr.

- Når den passerer, bliver det køligere, men også pænere vejr. Torsdag og fredag bliver tørvejrsdage med en del sol med otte til 13 grader, siger Michael Skelbæk.

Det fine vejr tyder ifølge prognoserne på at fortsætte ind i weekenden.

Det er dog endnu for tidligt at lade frostfølsomme planter stå udenfor natten over, da der natten mellem fredag og lørdag kan komme temperaturer under frysepunktet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip