Lykkelig Jan Ø.: Ubeskrivelig følelse

Den danske badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen meldte sig søndag ind i den absolutte verdenselite, da han vandt Super Series Premier-turneringen Indonesian Open i Jakarta.

Jørgensen besejrede japaneren Kenichi Tago i to sæt og blev dermed den første ikke-asiatiske vinder af den traditionsrige turnering, hvor danskerne traditionelt har haft det svært.

Og det var en overstadig nordjyde, der tog mikrofonen på banen efter finalen.

- Jeg kan ikke beskrive mine følelser efter denne kamp. Jeg er den første dansker, der vinder Indonesian Open, og det er min første Super Series-sejr i Asien. Det er fantastisk, siger Jan Ø. Jørgensen.

Finalen var et opgør mellem to favoritdræbere. Jan Ø. Jørgensen slog i semifinalen andenseedede Chen Long, mens Tago gjorde det af med verdensetteren Lee Chong Wei.

- Kenichi Tago har spillet virkelig godt i denne turnering, men det har jeg også selv. Finalen blev et meget taktisk opgør, og i sidste ende kom det til at handle om, hvem der var bedst til at ramme baglinjen, siger Jan Ø. Jørgensen.

Danskeren har tidligere vundet Super Series-turneringerne Denmark Open og French Open, men det er første gang, han når til tops i en Premier-turnering, siden konceptet blev indført i 2011.

/ritzau/

 

Dagens Gossip