Lykketoft: For tidligt at fælde dom over ny debatform

Spørgetime, hedder det, den nyeste debatform på Christiansborg, hvor partilederne mødes ansigt til ansigt med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i Folketingssalen.

Og der er måske en god grund til, at det ikke eksempelvis hedder "svartime". For ifølge alle partier både til højre og venstre for regeringen, så var det nemlig særdeles småt med mængden af svar fra statsministerens side.

Det har affødt kritik af den nye krydsild - både fra politisk hold, men også fra kommentatorer.

Men det er for tidligt at fælde dom over debatformen, mener en af hovedkræfterne bag initiativet, Folketingets formand Mogens Lykketoft (S).

- Vi vil selvfølgelig - når vi er gennem sæsonen - diskutere, om formen skal ændres eller justeres. Men jeg synes, det er alt, alt for tidligt at tage den diskussion nu, siger Mogens Lykketoft.

- Denne debatform stiller i virkeligheden nogle andre krav til deltagere, end de fleste andre debatter gør. Og der må vi se, hvordan de stiller sig til den kendsgerning, at ingen er tjent med gentagelsens monotoni i de korte sekvenser, der er, siger han.

I premieren for fire uger siden vakte det primært opmærksomhed, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kastede sig ud i en duel med statsministeren om prisen på sko.

Denne gang var det især statsministerens manglende svar fra Venstre-lederens spørgsmål om, hvornår hun selv blev informeret om rodet med regeringens solcelle-lov, der tog opmærksomheden.

En ordveksling, som ifølge Mogens Lykketoft godt kunne have været kortere.

- Man kan ikke forlange - heller ikke af en statsminister - at man har parat-erindring på alt, men det blev trukket ud for længe, siger Mogens Lykketoft.

- Det havde måske været bedre, hvis det med det samme var blevet sagt, at "det kan jeg faktisk ikke huske præcist, men det vil jeg gerne svare på på skrift", siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip