Lyndebut: Yussuf Poulsen starter inde mod Albanien

Fodboldlandstræner Morten Olsen har til lørdagens EM-kvalifikationskamp ude mod Albanien foretaget én ændring i forhold til 2-1-sejren over Armenien i den første kamp i gruppe I.

Lasse Schöne er gledet ud på bænken, og Ajax-spillerens plads i angrebets højre side har den kun 20-årige Yussuf Poulsen overtaget.

Hurtigløberen fra RB Leipzig i den tyske 2. Bundesliga er med på A-landsholdet for første gang.

Da han spillede ligakamp for sin klub mandag aften, stødte Yussuf Poulsen først til den danske trup i Helsingør onsdag - to dage efter de resterende spillere. Alligevel har Yussuf Poulsen overbevist landstræneren om sine kvaliteter på ingen tid.

- Han har allerede imponeret. Jeg ved, hvad han kommer med i bagagen, sagde Morten Olsen inden onsdagens træning og tilføjede:

- Vi skal bruge de ting, som han kan. Vi skal ikke kigge på det, han endnu ikke har udviklet. Vi har mere eller mindre talt om, hvad han skal levere til træning, men vi skal ikke spille før lørdag, så der er fortsat tid til, at han kan vise sig frem.

Torsdag, da Yussuf Poulsen skulle fortælle om sin første træning med A-landsholdet, sagde han:

- Niveauet er højere, end jeg er vant til, men det er ikke sådan, at jeg står tilbage og siger: "Wow, her kan jeg ikke være med". Jeg har spillet fint med og fået vist de kompetencer, jeg har.

- Men det var spændende at få lov til at måle sig på det niveau, og det fik jeg mulighed for allerede første dag, for vi spillede 11 mod 11. Man kan godt se, at hver enkelt spiller er bedre på bolden end nogle af de spillere, jeg normalt spiller med.

I det hele taget var det interessant at se, hvad Morten Olsen besluttede sig for i højre side. I forsvaret fik Peter Ankersen genvalg, selvom bundrutinerede Lars Jacobsen er med igen efter endt skade.

Begge nationer har fået en perfekt start på gruppe I efter åbningssejre. Albanien vandt sensationelt 1-0 ude over Portugal og har altså også tre point, som Danmark også har.

Den danske startopstilling (4-3-2-1): Kasper Schmeichel - Peter Ankersen, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen - William Kvist, Michael Krohn-Dehli, Pierre-Emile Højbjerg - Yussuf Poulsen, Christian Eriksen - Nicklas Bendtner.

Kampstart er klokken 20.45.

/ritzau/