Lynscoringer sikrer Esbjerg sejren mod FC Vestsjælland

01/11/2014

I en kamp, hvor det handlede om at lægge afstand til Superligaens nedrykningsstreg, var det lørdag aften Esbjerg, som gjorde det bedst.

Gæsterne sejrede i Slagelse med 4-1 over FC Vestsjælland, og sejren blev især grundlagt med to hurtige scoringer i første halvleg.

Efter lidt over en halv times spil scorede Mohammed Fellah til 1-0, da bolden efter et hjørnespark havnede hos den lille nordmand, som forsøgte sig med et skud, der viste sig at kunne overliste hjemmeholdets forsvar og keeper Thomas Mikkelsen.

I det hele taget var det en god beslutning af Esbjerg-træner Niels Frederiksen at vælge Fellah til startopstillingen.

Mindre end to minutter efter 1-0-målet sendte Fellah en bold ind i FC Vestsjællands straffesparksfelt. Holdkammerat Martin Pusic fik en fod på bolden, og det endte med, at Thomas Mikkelsen fik fumlet bolden i eget net.

Så stod der 2-0 til Esbjerg, og værterne virkede allerede til at være slået.

Og små 10 minutter inde i anden halvleg lukkede Esbjerg for alvor opgøret. Efter et indkast havnede bolden tilfældigt hos forsvarsspilleren Eddi Gomes, og han tøvede ikke. Gomes sparkede bolden ind til 3-0.

Med små 10 minutter igen scorede indskiftede Mikkel Vestergaard så til 4-0 kort tid efter, at han havde brændt en stor chance.

Den brændte chance før 4-0-målet fik Pusic til at blive rasende. Han tog fat i Vestergaard og forklarede ham utvivlsomt, at bolden skulle have været spillet på tværs, hvor Pusic stod fri.

Pusic var så sur, at han ikke jublede med Vestergaard ved 4-0-målet. Men Esbjergs problemer var trods alt til at overkomme denne lørdag aften, hvor Rasmus Festersen reducerede til 1-4.

Esbjerg og FC Vestsjælland var inden kampen placeret lige over nedrykningsstregen, og med sæsonens tredje sejr har Esbjerg nu seks point ned til OB lige under stregen. Fynboerne spiller søndag hjemme mod Hobro.

FC Vestsjælland har fortsat fem point ned til OB og forbliver altså over den frygtede streg, når weekendens kampe er spillet.