Måling: De fleste grækere ønsker aftale med EU og IMF

Grækerne ønsker, at deres regering skal indgå en aftale med de internationale kreditorer for at få udløst penge fra redningspakken. De ønsker ikke et snarligt valg eller en folkeafstemning, hvis der opstår et totalt dødvande i forhandlingerne, viser en ny meningsmåling.

Målingen fra instituttet GPO, der har foretaget den for Mega TV, viser, at 75,6 procent mener, at den græske regering, som blev efter at have lovet at få begrænset spareplaner og nedskæringer, må indgå en aftale for enhver pris med eurozonen og Den Internationale valutafond for at blive i euroen.

Kun 22,8 procent er imod.

Målingen viser, at 58,3 procent støtter den strategi, som premierminister Alexis Tsipras anvender i forhandlingerne med kreditorerne, mens 39,8 procent er imod den.

Men 72,2 procent ønsker ikke et snarligt valg, og 61,9 procent er imod en folkeafstemning, hvis en aftale bliver indgået.

Godt 100 dage efter, at den Syriza-ledede regering kom til magten har den stadig et klart forspring i forhold til den konservative opposition.

Hvis der blev udskrevet valg nu, ville den venstreorienterede regering få 35 procent af stemmerne, mens de konservative i Nyt Demokrati ville få 22 procent af stemmerne.

Fem ud af 10 grækere ser positivt på landets omstridte finansminister, Yanis Varoufakis.

Tsipras foretog mandag en rokade på sit hold og svækkede reelt finansministerens indflydelse, efter at han havde vakt vrede hos sine modparter og ikke opnået fremskridt ved forhandlinger i Riga.

Varoufakis er skiftet ud som forhandler med den mindre udfarende Euclid Tsakalotos, der er viceudenrigsminister og professor i økonomi. Den nye leder af det græske team indledte onsdag forhandlinger med landets kreditorer om frigivelse af midler fra lånepakken.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip