Måling: DF er nu større end Socialdemokraterne

Vælgerne flygter fra Socialdemokraterne, som nu er mindre end Dansk Folkeparti, skriver Jyllands-Posten.

Det sker efter flere dramatiske uger med regeringsrokade, salg af Dong-aktier og bogudgivelsen "Den hemmelige socialdemokrat".

Mens der i januar var opbakning fra 21,6 procent, ville blot 18,3 procent af danskerne stemme på Socialdemokraterne, hvis der var valg i dag. Det viser en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten.

Målingen viser også, at Socialdemokraterne må overlade pladsen som Danmarks næststørste parti til Dansk Folkeparti, der får en opbakning på 19,5 procent af vælgerne. Den statistiske usikkerhed i meningsmålingen er op til 2,5 procentpoint.

En vælgeranalyse foretaget af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten viser, at størstedelen af Socialdemokraternes frafaldne vælgere netop har vendt sig imod DF. Den næststørste gruppe går til Enhedslisten.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, kalder tilbagegangen "træls".

- Men løsningen er ikke, at vi begynder at lave politik på den måde, som Kristian Thulesen Dahl laver politik på.

- Han snyder, når han lover gratis busbilletter til alle ældre og meget andet, for han ved godt, at det ikke bliver til noget, når han samtidig peger på Løkke som statsminister, siger Panduro.

Hun anklager DF for at skifte standpunkter, så snart der er stemmer i det. Senest ved salget af Dong-aktierne.

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, tror ikke, at han kan fastholde det aktuelle niveau frem til valgdagen.

- Nej, det tror jeg ikke, at jeg kan. Men jeg vil arbejde benhårdt for, at vi får et resultat ved næste folketingsvalg, hvor vi ligger højere end ved det seneste valg, siger Thulesen Dahl, som skal overgå 12,3 procent for at lykkes med missionen.

En måling fra Megafon for TV2 og Politiken viste 31. januar samme tendens. Her fik DF 20,1 procents opbakning mod 18,8 til Socialdemokraterne. Tallene ligger dog inden for den statistiske usikkerhed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip