Måling: Flertal vil ud af EU-samarbejde

Et snævert flertal blandt briterne er klar til at stemme Storbritannien ud af EU i den kommende folkeafstemning om medlemskabet, som premierminister David Cameron har lovet.

I en meningsmåling, som avisen Mail on Sunday har fået foretaget, svarer 51 procent, at de vil stemme nej til et fortsat medlemskab af den union, Storbritannien har været med i siden 1973.

49 procent ønsker fortsat at være en del af fællesskabet med 27 andre lande, viser målingen, hvor tvivlerne er sorteret fra.

Selv om resultatet af meningsmålingen på grund af den statistiske usikkerhed ikke entydigt kan tolkes som et nej, er der alligevel et skred at se blandt vælgernes holdning, siden en lignende måling blev lavet i starten af juli.

Her bakkede 54 procent op om fortsat britisk EU-medlemskab, og søndagens måling er ifølge meningsmålingsinstituttet Survation den første, hvor der er målt et flertal for at vende Bruxelles ryggen.

Siden midt på sommeren er migrantkrisen ved EU's ydre grænser kun taget til, og Mail on Sunday kæder vælgerskredet i målingen sammen med den udvikling, der fredag fik David Cameron til at meddele, at Storbritannien nu vil tage flere syriske flygtninge.

Han har lovet, at han inden den kommende folkeafstemning, der senest skal holdes i 2017, vil genforhandle briternes vilkår med EU.

Han har blandt andet sat spørgsmålstegn ved et af unionens bærende principper; den fri bevægelighed for arbejdstagere, efter at især østeuropæere er strømmet til Storbritannien for at søge arbejde de seneste år.

Det indvandrer- og EU-kritiske UK Independence Party mener, at den eneste måde at forhindre så mange udlændinge i at tage britiske job er at melde sig helt ud.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip