Måling: Rød blok nærmer sig blå blok bagfra

Selv om Socialdemokraterne trækker rød blok lidt nærmere magten, er der stadig klart blåt flertal med 91 mandater mod 84 bag Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, til at afløse Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister.

Det viser Voxmeters meningsmåling for Ritzaus Bureau.

Socialdemokraterne vinder lidt frem den seneste måned til 24,3 procent, så Liste A er størst med 44 mandater. Gevinsten sættes over styr af De Radikale, som taber pusten med 7,1 procent af stemmerne og 13 mandater.

Enhedslisten får 8,4 procent af stemmerne. Det svarer til 15 mandater. SF støttes af 6,6 procent af vælgerne eller 12 mandater. Dermed får SF fire mandater færre end ved valget.

Det kan ærgre rød blok, at Alternativet kan koste dem dyrt i stemmespild. Liste Å havner med 1,8 procent af stemmerne lige under spærregrænsen. Til gengæld går partiet, som støtter Thorning, knap halvandet procentpoint frem på en måned.

Alternativet fik for nylig 2,2 procent af stemmerne i en måling fra et andet institut. Hos Voxmeter ligger partiets resultat indenfor den statistiske usikkerhed. Så Alternativet kan tippe balancen til rød blok, hvis valget slutter lige så tæt som i 2011.

Venstre kan glæde sig over fremgang til 23,4 procent af stemmerne og 42 mandater. Til gengæld taber Dansk Folkeparti næsten to procentpoint til 17,6 procent og får 31 mandater. Liberal Alliance står stille på 5,4 procent af stemmerne og ti mandater.

Endelig taber De Konservative lidt til 4,6 procent af stemmerne og otte mandater.

Voxmeter har 9.-15. marts telefonisk interviewet 1016 repræsentativt udvalgte vælgere. Målingens statistiske usikkerhed er +/- 2,6 procent, og 21 procent af de adspurgte var i tvivl om partivalg, vil ikke stemme eller stemme blankt.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip