Målmandsbrøler bag Arsenals nederlag til United

22/11/2014

Manchester United overhalede Arsenal i Premier League-tabellen med lørdagens 2-1-sejr i London, hvor de to holds målmænd indtog hovedrollerne.

David De Gea viste klassen i United-målet. Spanieren havde flere glimrende redninger, mens kollegaen Wojciech Szczesny endte med at blive sorteper.

Polakken dummede sig gevaldigt, da han efter en lille times spil ville bokse et indlæg væk. Han ramte godt nok bolden, men også holdkammeraten Kieran Gibbs.

Bolden kom ikke langt væk. Den havnede hos en fremadstormende Antonio Valencia, som afsluttede med det samme. Bolden så ud til at være på vej forbi målet, men den ramte Gibbs, som var blevet væltet af sin målmand og stadig sad i græsset, og det endte med, at bolden fløj i mål.

Elendighederne stoppede ikke for Szczesny, der straks efter selvmålet måtte lade sig udskifte, fordi han var blevet skadet i sammenstødet med Gibbs.

Alt imens fortsatte David De Gea med at imponere. Han var sikker i sine aktioner, og specielt i første halvleg var han vigtig for United med redninger fra Jack Wilshere, som havde nogle store chancer.

Arsenal pressede på i slutfasen og gav blandt andet comeback til den franske landsholdsangriber Olivier Giroud, som har været ude i tre måneder med et brækket ben.

Men med seks minutter igen scorede Wayne Rooney til 2-0 efter en hurtig United-kontra. Angel Di Maria burde have scoret til 3-0 i overtiden på en ny kontra, men argentineren misbrugte friløberen. Giroud reducerede kort tid efter til 1-2, men det var for sent for Arsenal.

Arsenal tabte dermed for anden gang i træk i Premier League. Inden landsholdspausen var det blevet til et nederlag ude til Swansea.

I tabellen har United på fjerdepladsen 19 point for 12 kampe. Arsenal har 17 point på ottendepladsen.