Målræven Bakenga har flere muligheder

Mandag aften blev Mushaga Bakenga nok en gang afgørende for Esbjerg, da han scorede det enlige mål i 1-0-sejren over FC Nordsjælland. Målet var Bakengas sjette i Superligaen i denne sæson, og især efter vinterpausen har han vist skarphed.

Det var således den norske lejesvends fjerde mål i otte kampe i 2014, så Bakenga, der er ejet af belgiske Club Brugge, banker efterhånden på til en permanent kontrakt hos vestjyderne.

- Jeg er åben for alt nu. Jeg har haft nogle snakke med min agent om, hvad der skal ske. Det begynder at nærme sig tiden, hvor der skal træffes en beslutning, men jeg ved endnu ikke, hvad det ender med, siger Bakenga.

- Jeg ved, at der er en del alternativer for mig, så jeg må kigge på, hvad der er bedst for mig og min udvikling.

Bakenga er glad for at være i Esbjerg, så et forlænget ophold på den jyske vestkyst er bestemt interessant for den unge nordmand.

- Jeg trives i Esbjerg, og jeg er meget tilfreds med den sæson, jeg har leveret her. Jeg føler, at jeg i denne sæson har fået vist, at jeg har kvaliteterne til at begå mig på dette niveau, siger Bakenga.

- Jeg har et højt topniveau, så nu skal jeg bruge de sidste kampe på at stabilisere mit niveau. Jeg har svinget lidt for meget.

I Esbjerg har man en købsoption på Bakenga, man ifølge Niels Erik Søndergaard, medlem af Esbjergs sportslige udvalg, er der endnu ikke truffet en beslutning om Bakengas fremtid.

- Vi har ikke rigtig taget stilling til det endnu. Efter det intense påskeprogram har vi nogle stykker, vi skal vurdere lidt på, og her er Bakenga iblandt, siger Søndergaard.

- Spillere der laver mål og afgør fodboldkampe er eftertragtede, så når man har en i stalden, er man selvfølgelig tilbøjelig til at tænke, at det er nemmere at holde fast i ham, i stedet for at gå på jagt efter en ny.

- Men vi må forholde os til, at det er Club Brugge, der ejer ham, og de har sat en pris. Vi har ikke snakket med dem siden, vi lejede ham, men vi skal have kigget på det efter påske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip