Madminister kommer med ny opfordring: Køb dansk

Når der bliver lavet mad i de danske hjem, bør ingredienserne i højere grad komme fra Danmark, mener fødevareminister Dan Jørgensen (S).

For i forhold til udenlandske fødevarer er de danske produkter både sundere og fremstillet med bedre dyrevelfærd, siger ministeren ifølge Berlingske.

- Danske fødevarer er topkvalitet, så alene af den sundhedsmæssige årsag er der gode grunde til det, siger Dan Jørgensen til Berlingske.

Han har i løbet af sommeren været i vælten, fordi han mener, at danskerne spiser for meget usund mad - med ministerens eget udtryk "crap" - og at de skal væk fra tv'et og tilbage til middagsbordet, når maden serveres.

I Politiken langede Dan Jørgensen også ud efter de danske dagligvarebutikker, som ifølge ministeren spinder guld på danskernes trang til det søde og usunde.

Nu er turen kommet til de danske fødevarer, som han ifølge Berlingske ønsker bliver nemmere at finde i supermarkederne. De lokale varer kan blandt andet blive bedre deklareret - og muligvis få sin egen afdeling i dagligvarebutikkerne, mener han.

Hverken Venstre eller De Konservative er dog begejstrede for Dan Jørgensens seneste opfordring.

- Danske fødevarer er rigtig gode og af meget høj kvalitet, men det ændrer ikke på, at det ikke er politikernes opgave at blande sig i, hvilke varer danskerne køber eller spiser, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til Berlingske.

Hun håber, at der nu er tale om det "sidste kapitel i ministerens madrevolution".

De Konservatives Mai Mercado kalder Dan Jørgensen "hyklerisk", fordi han ikke sammen med sin opfordring sørger for at forbedre konkurrencevilkårene for de danske fødevareproducenter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip