Mads Glæsner: Jeg brugte min mors inhalator

Mads Glæsner kan svømme igen fra dags dato, og nu forklarer han, hvad der skete forud for dopingsagen, som kostede ham tre måneders karantæne.

Det var det internationale svømmeforbund, Fina, som fratog Glæsner to medaljer ved kortbane-VM i december og gav ham karantæne, efter at danskeren blev testet positiv for det ulovlige dopingstof levmetamfetamin

Glæsners har bopæl i amerikanske Los Angeles, og da han rejste hjem til Danmark kort før VM i tyrkiske Istanbul, brugte han sin mors amerikanske Vicks-inhalator.

- Det var en inhalator, jeg fik af min mor. Jeg var lige kommet fra Los Angeles og 25 grader og landede i vinter-Danmark. Jeg var blevet lidt snottet, siger Glæsner til sporten.dk.

- Samtidig tog det næsten en dag at rejse til Istanbul, for vi strandede i Kastrup, fordi der var problemer med flyene. Alt det gav mig en lille smule ekstra fyld i næsen.

- Så jeg brugte inhalatoren, pudsede næse, lagde mig til at sove til middag og tænkte ikke mere over det, siger Glæsner

Han forklarer desuden, at der ikke var tale om en decideret næsespray, hvor man puster noget op i næsen. Derimod lugter man til inhalatoren, hvorefter man pudser næse.

Glæsner forklarer ikke, hvorfor moren havde en amerikansk udgave af Vicks-inhalatoren, som indeholder det forbudte stof i modsætning til den danske Vicks-inhalator.

Glæsner begrunder den manglende forklaring med, at han overvejer en appelsag mod Fina, men at han først skal have drøftet det med sin advokat.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip