To mænd dømt i sag om stjålet skoletag

To mænd er tirsdag dømt ved Retten i Lyngby i en sag om et stjålet kobbertag fra Trørødskolen i Vedbæk i september 2012.

En 33-årig mand erkendte tyveri af i alt 620 kilo kobberplader fra skolens tag, som blev solgt til skrotvirksomheden Helsingør Jern og Metal for 20.050 kroner. Han er tirsdag idømt tre måneders betinget fængsel.

Hvem der stjal den anden halvdel af skoletaget, er uvist, men en 29-årig mand har tilstået hæleri. Den 29-årige var samtidig tiltalt for 20 lignende forhold med i alt 10 ton stjålne metaller.

Forsvarer Kåre Pihlman indgik en aftale med anklagemyndigheden, hvorefter anklager for hæleri under 10.000 kroner blev droppet, mens den 29-årige til gengæld erkendte hæleri i de resterende forhold.

Dommeren takserede det til fire måneders fængsel, men da den 29-årige for nylig er idømt fire måneders fængsel i en anden sag, lyder fællesstraffen på otte måneder. Heraf er de fem måneders fængsel ubetinget i en såkaldt kombinationsstraf.

- Min klient er godt tilfreds med resultatet, og det er en dom i den billige ende, hvilket måske hænger sammen med, at flere forhold er mere end to år gamle, siger Kåre Pihlman til Ritzau.

Under sin gennemgang af sagen har anklager Rikke Hald fra Nordsjællands Politi henvist til to kvitteringer fundet ved en ransagning hos Helsingør Jern og Metal.

Af kvitteringerne fremgår det, at virksomheden købte henholdsvis 620 kilo og 590 kilo kobberplader af to mænd, hvis navne og personnumre stemmer overens med de to tiltaltes.

Tre dage efter anmeldelsen om det stjålne kobbertag stoppede Nordsjællands Politi en lastbil med en ungarsk chauffør, som var på vej med færgen til Sverige.

Den ungarske chauffør havde et stort skrotlæs, hvor der blandt andet blev fundet kobberplader svarende til dem fra skolens tag. Skrottet havde han købt hos Helsingør Jern og Metal.

Retten har ikke taget stilling til erstatning til kommunen, som nu har valgt at lægge et nyt tag. Uden brug af kobber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip