To mænd fundet døde i tank på fiskerifartøj

To mænd er mandag aften omkommet i en arbejdsulykke på en fiskekutter i Strandby Havn i Nordjylland. En tredje person er indlagt og i livsfare. Det oplyser Nordjyllands Politi.

De omkomne kommer begge fra området. Der er tale om en mand på 59 år og hans 21-årige nevø.

En chauffør, der kom for at afhente fangsten fra fiskerifartøjet, opdagede de to mænd ligge livløse nede i skibets fisketank, der var fyldt med brisling.

Fiskefartøjets tredje besætningsmedlem, en 24-årig mand, hoppede ned i tanken for at redde sin kolleger. Han besvimede omgående på grund af farlige dampe, men blev reddet op fra tanken i live, oplyser Carsten Kjær, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Det var chaufføren, der klokken 22.23 slog alarm. Der blev sendt ambulancer, redningshelikopter og politi til havnen, der ligger nord for Frederikshavn.

- Redningsfolk fik hevet de tre mænd op fra lastrummet. To af dem trak ikke vejret og blev erklæret døde klokken 23.15. Den tredje person blev med ambulance kørt til sygehuset i Aalborg. Han er i livsfare, siger Carsten Kjær.

Arbejdstilsynet er nu til stede på fiskefartøjet for at fastlægge årsagen til tragedien. Politiet formoder, at de to mænd er omkommet på grund af giftige dampe fra lasten af fisk.

- Vi ved endnu ikke, hvorfor de befandt sig nede i tanken, siger vagtchefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip