To mænd i fængsel for dødelig eksplosionsbrand

En brand i en villa i Brøndby i juli var bestilt arbejde for at snyde forsikringen - men forbrydelsen endte med at koste en af de sammensvorne mænd livet.

Tirsdag har Retten i Glostrup straffet de to villaejere med ubetinget fængsel i halvandet år, oplyser Københavns Vestegns Politi.

De to mænd på 23 og 34 år havde med to bekendte aftalt, at disse skulle sætte ild på villaen. Hensigten var at score penge fra forsikringsselskabet.

Men det gik grueligt galt. Da vennerne - to mænd på 43 og 18 år - satte ild til de brændbare væsker, udviklede det sig til en brand med eksplosionsagtig kraft.

Den 43-årige blev fanget i flammerne og mistede livet, mens den 18-årige nåede at redde sig ud.

Forinden havde de fire aftalt, at de to villaejere skulle være på besøg et andet sted med deres hund, mens der blev sat ild på bygningen på Sognevej.

Tirsdag har ejerne i forbindelse med et retsmøde om fortsat varetægtsfængsling fået afgjort sagen.

Mændene har erkendt sig skyldige i brandstiftelse og forsikringssvig, men overvejer om de vil anke straffens længde til Østre Landsret, oplyser politiet.

- Retten lagde ved strafudmålingen vægt på, at de var fire om at planlægge og udføre forbrydelsen, og at skaden på ejendommen var stor, siger senioranklager Peter Rask i en pressemeddelelse.

Der er dog ikke sat nøjagtigt beløb på skadernes omfang.

Den tredje mand i sagen, den 18-årige, er fortsat varetægtsfængslet. Det vides ikke, hvornår han får sin sag afgjort.

/ritzau/

 

Dagens Gossip