To mænd ventes at tilstå sejltur med 1,6 ton hash

De første domme i en sag om flere bådes smuglerture med hash til Danmark er lige om hjørnet.

To mænd fra Roskilde-området forventes at ville tilstå, at de deltog, da båden "Jamie" sidste efterår havde kurs mod Danmark med 1,6 ton hash i lasten.

Retsmødet med mændene finder sted senere i november ved Retten i Roskilde, oplyser senioranklager Bjørn Sejr til Ritzau.

"Jamie" nåede ikke frem til smult dansk farvand. Ud for Holland blev båden 5. september sidste år opbragt af myndighederne, som samtidig afslørede den store illegale transport.

Hashen var kommet om bord i havet ud for Marokkos kyst, mener politiet.

Den ene af de to mænd, der ventes at erkende sig skyldig, er også sigtet for en tidligere sejlertur med hash.

Det var tilbage i 2010, da båden "Lady" med 300 kilo i lasten nåede hele vejen til Danmark. Så for hans vedkommende handler politiets sigtelse altså om 1,9 ton.

I forvejen er tre andre mænd varetægtsfængslet i sagen, som også drejer sig om planlægning af en smuglertur med en tredje båd - nemlig 1,5 ton med "Naomi", påstår politiet.

I dette tilfælde var der tale om et forsøg, som gik i vasken. Båden nåede frem til La Coruña i Nordspanien.

Det var i maj, at PET og flere politikredse gik i aktion og foretog en stribe anholdelser i sagen.

Komplekset er splittet i to dele, hvoraf den ene behandles ved Midt- og Vestsjællands Politi, mens den anden håndteres af Københavns Politi.

Ved anholdelserne sagde politiinspektør Svend Foldager, at gruppen udgjorde "en meget velfungerende kriminel organisation, der har fungeret i årevis."

Efterforskningen er usædvanlig, fordi en undercover-betjent i lang tid har samarbejdet med nogle af de varetægtsfængslede.

Betjenten skal have spillet rollen som kurér. Således skal politimanden have kørt 147 kilo hash fra Spanien til Nordsjælland.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip