Mærsk-dødsbo sender milliarder i Gentoftes kommunekasse

Boet efter den legendariske erhvervsmand Mærsk Mc-Kinney Møller er tre år efter hans død gjort op, skriver Berlingske, og det betyder, at der nu vil blive betalt i alt 4,6 milliarder kroner i skatter og afgifter.

Her af vil en tredjedel tilfalde hans tidligere hjemkommune, Gentofte, skriver avisen.

Pengene kommer først og fremmest fra en aktiepost i det store rederi A.P. Møller - Mærsk, men også fra aktieposter i andre virksomheder, grunde i Charlottenlund, lystyachten "Klem VIII" og andre privatejede selskaber.

- Jeg kan bekræfte, at ejendommene på Mosehøjvej, Klem VIII og de private selskaber er solgt. Øvrige udtalelser om boet betragter jeg som private, siger Lars-Erik Brenøe, bobestyrer og tidligere personlig assistent for Mærsk Mc-Kinney Møller til avisen.

Borgmester i Gentofte Kommune, Hans Toft (K), er tavs om de mange penge, som er på vej til kommunen, der i forvejen regnes som en af landets rigeste.

- Gentofte Kommune har ikke adgang til boet og heller ikke adgang til Skats oplysninger om boet. Jeg har derfor ingen kommentarer til, om eller hvor meget der eventuelt vil tilflyde Gentofte Kommune af boets skatter, skriver Hans Toft til Berlingske.

Da pengene er fra et dødsbo, er de ikke en del af udligningsordningen og skal derfor ikke deles med de andre kommuner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip