Mærsk-formand stopper som formand for Topdanmark

En af de allermest magtfulde mænd i dansk erhvervsliv trapper tilsyneladende en smule ned.

Bestyrelsesformanden i A.P. Møller-Mærsk, Michael Pram Rasmussen, der fyldte 60 i januar, stopper som bestyrelsesformand for Topdanmark.

- Jeg føler, at tidspunktet er det rigtige. Jeg sidder på mit 20. år i Topdanmark. Først som administrerende direktør og siden 2006 som bestyrelsesformand. Jeg kan jo ikke fortsætte til evig tid, siger han i en kommentar.

Rasmussen afgår ifølge selskabets årsrapport allerede ved det kommende bestyrelsesmøde i marts.

Det betyder, at næstformand Søren Thorup Sørensen her efter alt at dømme overtager formandsposten. En enig bestyrelse er i hvert fald enig om at pege på ham som afløser.

- Ved at overlade roret til Søren allerede den 4. marts vil generalforsamlingenden 15. april heller ikke i samme grad komme til at handle om min person, men om det flotte 2014-regnskab, siger Michael Pram Rasmussen.

Foruden formandsskiftet skal der på generalforsamlingen også indvælges et nyt bestyrelsesmedlem, og her er den tidligere fondsdirektør i ATP Bjarne Graven Larsen foreslået.

Ny næstformand bliver Torbjörn Magnussen, der repræsenterer Topdanmarks største aktionær, If Forsikring.

Michael Pram Rasmussen er foruden formandskabet i A.P. Møller-Mærsk også formand i Semler Holding og Coloplast.

Han har tidligere været direktør i Topdanmark fra 1996 til 2005, hvor han trådte tilbage for at hellige sig bestyrelsesarbejde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip