Mærsk-formand stopper som formand for Topdanmark

En af de allermest magtfulde mænd i dansk erhvervsliv trapper tilsyneladende en smule ned.

Bestyrelsesformanden i A.P. Møller-Mærsk, Michael Pram Rasmussen, der fyldte 60 i januar, stopper som bestyrelsesformand for Topdanmark.

- Jeg føler, at tidspunktet er det rigtige. Jeg sidder på mit 20. år i Topdanmark. Først som administrerende direktør og siden 2006 som bestyrelsesformand. Jeg kan jo ikke fortsætte til evig tid, siger han i en kommentar.

Rasmussen afgår ifølge selskabets årsrapport allerede ved det kommende bestyrelsesmøde i marts.

Det betyder, at næstformand Søren Thorup Sørensen her efter alt at dømme overtager formandsposten. En enig bestyrelse er i hvert fald enig om at pege på ham som afløser.

- Ved at overlade roret til Søren allerede den 4. marts vil generalforsamlingenden 15. april heller ikke i samme grad komme til at handle om min person, men om det flotte 2014-regnskab, siger Michael Pram Rasmussen.

Foruden formandsskiftet skal der på generalforsamlingen også indvælges et nyt bestyrelsesmedlem, og her er den tidligere fondsdirektør i ATP Bjarne Graven Larsen foreslået.

Ny næstformand bliver Torbjörn Magnussen, der repræsenterer Topdanmarks største aktionær, If Forsikring.

Michael Pram Rasmussen er foruden formandskabet i A.P. Møller-Mærsk også formand i Semler Holding og Coloplast.

Han har tidligere været direktør i Topdanmark fra 1996 til 2005, hvor han trådte tilbage for at hellige sig bestyrelsesarbejde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip