Mærsk: Mandskab på opbragt fragtskib er i god behold

De 24 besætningsmedlemmer om bord på containerskibet Maersk Tigris er i sikkerhed og har det efter omstændighederne godt.

Det meddeler Mærsk onsdag.

- Vores altoverskyggende bekymring er besætningens sikkerhed og velbefindende, skriver Mærsk i en udtalelse.

Det danske selskab er endnu ikke klar over, hvorfor Maersk Tigris blev opbragt af iranske myndigheder tirsdag, men arbejder på at finde ud af årsagen.

Mærsk er i tæt dialog med Udenrigsministeriet om sagen, meddeler selskabet.

- Vi arbejder på højtryk for at undersøge omstændighederne omkring Maersk Tigris, oplyste ministeriet sent tirsdag til Ritzau.

- Vi skal være forsigtige med at drage konklusioner, før vi kender sagens faktiske omstændigheder. Men det er vores klare forventning, at Iran overholder sine internationale forpligtelser, og at mandskabet om bord på Mærsk Tigris ikke lider overlast, lød det fra ministeriet.

Containerskibet var på vej fra Sortehavet til Den Persiske Golf og havde senest lagt til kaj i Jeddah i Saudi-Arabien, da skibet blev opbragt af iranske myndigheder i Hormuzstrædet tirsdag formiddag.

Skibets slutdestination var Dubai.

Iranske myndigheder affyrede varselsskud, før containerskibet blev stoppet og tilbageholdt.

Rickmers Shipmanagement, som har ansvaret for skibets 24 besætningsmedlemmer, oplyser til Ritzau, at Maersk Tigris sejlede i internationalt farvand, da det blev opbragt.

Mærsk lejer containerskibet af Rickmers, som står for driften af skibet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip