Mærsk-skib er standset efter uheld i Suez-kanalen

Der er sket en forsinkelse af det danske containerskib Susan Mærsk, som lørdag har været udsat for et uheld i Suez-kanalen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Susan Mærsk kollideret med et andet containerskib, Margret Oldendorff, som sejler under libysk flag.

Kollisionen forsinkede trafikken på den travle og vigtige vandvej i Egypten i flere timer, siger myndighederne, som leder trafikken i kanalen, ifølge Reuters.

De to skibe skulle være stødt på hinanden nær byen Ismailia, der ligger langs kanalen og 150 kilometer nordøst for hovedstaden Kairo.

Susan Mærsk havde kurs mod Middelhavet, da uheldet skete.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne, men Margret Oldendorff har fået skader på den øvre del af skroget.

Mens Reuters skriver, at Susan Mærsk har været involveret i en kollision, så er meldingen fra containerrederiet Maersk Line, der hører under A.P. Møller-Mærsk, at situationen omkring skibet har været helt uden dramatik.

Det fortæller pressechef Michael Christian Storgaard fra Maersk Line.

- Skibet sejlede lørdag morgen nordpå på vej gennem kanalen, hvor der var en pilot med. Skibet ender så med at løbe på en sandbanke, men der er ikke sket noget ved det.

- Skibet er fuldt sødygtigt. Både besætningen, skibet og lasten er, som det hele tiden har været og i god behold, siger pressechefen til Ritzau.

Michael Christian Storgaard oplyser desuden, at han endnu ikke har fået besked om, at skibet er kommet af sted igen.

- Men det er heller ikke sikkert, at jeg gør det, netop fordi det er så udramatisk, påpeger pressechefen hos Maersk Line.

Suez-kanalen er en af verdens vigtigste vandveje, hvorigennem en stor del af skibstrafikken mellem Europa og Asien passerer.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip