Magnussen efter 11. plads: Bilens front føltes forkert

Sæsonens sidste Formel 1-grandprix sluttede uden point til den danske debutant Kevin Magnussen, der måtte tage til takke med en 11. plads.

Den danske McLaren-kører startede i niende position, men et sammenstød på første omgang satte ham tilbage.

- Det var et svært løb. Jeg havde en smule kontakt med Adrian Sutil på den første omgang, og efter det føltes bilens front aldrig helt rigtig. Men det var ikke så galt, at jeg ikke kunne fortsætte, siger han i en pressemeddelelse fra McLaren.

I løbets sidste del kæmpede Magnussen for at nå i top-10, men forgæves. Det endda på trods af, at han ændrede dækstrategi undervejs og skiftede til såkaldte supersoft-dæk.

- Da jeg havde været i pit og skiftet dæk, gled løbet ud af hænderne på os. De blødere dæk skulle have hjulpet os til at vinde nogle positioner, men vi forblev, hvor vi var, hvilket ødelagde løbet for os, siger Magnussen.

Resultatet betød, at han også sluttede som nummer 11 i den samlede VM-stilling med 55 point, og danskeren kunne gøre status.

- Sæsonen har været en utrolig oplevelse for mig. Jeg har lært så meget i år, det er fantastisk.

Briten Lewis Hamilton kunne efter sæsonens 19. løb både juble over endnu en grandprix-sejr samt den samlede VM-titel.

Det er helt fortjent, mener den danske kører.

- Tillykke til Lewis. Han har kørt fantastisk hele sæsonen og fortjener titlen fuldt ud. Han har haft en fremragende sæson, roser Magnussen.

Han må nu vente på McLarens udmelding for at vide, om han også i næste sæson har en plads på holdet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip