Magnussen efter 12.-plads: Jeg havde ikke farten

Racerkøreren Kevin Magnussen (McLaren) startede næstsidst og kørte sig søndag ni placeringer frem til en 12.-plads i det ungarske Formel 1-grandprix.

Danskeren rejser hjem uden point, mens holdkammeraten, Jenson Button, fik et enkelt point for sin 10.-plads. Magnussens britiske kollega startede dog helt fremme som syver i Budapest.

Vejret i Ungarns hovedstad var drilsk, da banen fra start var dækket til med regnvand, men et ophold i regnvejret gjorde det svært at vurdere, om det gav bedst mening at køre på regnvejrsdæk eller skifte til tørvejrsdæk.

Mens konkurrenterne kørte i pit og skiftede til tørvejrsdæk, så blev Magnussen og Button på banen på regnvejrsdæk i håb om, at regnen ville begynde igen.

Beslutningen sendte straks de to McLaren-kørere op i top-fire, men strategien gav kort efter bagslag, da de måtte i pit og skifte dæk.

- Vi fik ikke det bedste ud af tingene i dag, men når man tænker på, at jeg startede i pitlane, så tror jeg faktisk ikke, at vi tabte så meget ved at beholde regnvejrsdækkene på, da alle andre skiftede til tørvejrsdæk.

- Det var selvfølgelig en risiko at tro på mere regn, men den risiko måtte vi tage, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse fra McLaren.

- Jeg tror ikke, at tingene ville have ændret sig synderligt meget, hvis vi havde valgt en anden strategi, men nu må vi diskutere det hele med vores ingeniører og strateger.

- Da vi skiftede til de hårde dæk, så havde vi ikke farten til at kæmpe med om de store point, siger danskeren, der nu kan holde sommerferie.

- Vi skal forblive positive efter sådan et løb og lede efter områder, hvor vi kan forbedre os. Hele holdet kan nu holde en pause og komme tilbage stærkere end nogensinde, siger han.

Daniel Ricciardo (Red Bull) vandt søndagens grandprix i Budapest. Nico Rosberg (Mercedes) topper VM-stillingen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip