Magnussen er sjettehurtigst i kvalifikationen

Kevin Magnussen indleder søndagens grandprix på Spielberg i Østrig fra sjettebedste startposition efter flot kørsel i kvalifikationen.

Det er McLaren-danskerens bedste resultat i kvalifikationen siden Formel 1-debuten i midten af marts i Melbourne.

Det var dog Williams-holdet, der meget overraskende tog overskrifterne i Spielberg, da Felipe Massa var hurtigst og indleder sæsonens ottende grandprix fra pole position. Holdkammeraten Valtteri Bottas var næsthurtigst.

Den førende i VM-stillingen, Nico Rosberg (Mercedes), starter som treer, mens hans nærmeste rival, holdkammeraten Lewis Hamilton, skuffede og blev nummer ni.

Kevin Magnussen havde fra start masser af fart i sin McLaren. I første del af kvalifikationen, den såkaldte Q1, satte danskeren fjerdehurtigste tid. Han var på ingen måde i fare for at blive blandt de seks, der måtte forlade banen og starte bagest i søndagens grandprix.

I Q2 blev 21-årige Magnussen ved med at imponere, mens holdkammeraten Jenson Button og den forsvarende verdensmester Sebastian Vettel (Red Bull) røg ud. Button starter som nummer 12 søndag, mens Vettel er helt nede som nummer 13.

Magnussen satte femtebedste tid i Q2, og selv om det endte med sjettebedste tid i Q3 kan danskeren glæde sig over lørdagens arbejde.

Søndagens grandprix i Østrig starter klokken 14. Der ventes omkring 250.000 tilskuere til løbet, der atter er en del af Formel 1-kalenderen efter 11 års fravær.

/ritzau/

 

Dagens Gossip