Magnussen får sløv start ved første træning i Melbourne

Kevin Magnussens første mulighed for at teste bilen og banen forud for søndagens Formel 1-grandprix i Melbourne i Australien gav ikke forhåbninger om, at danskeren kan hente et godt resultat som vikar for McLaren-holdkammerat Fernando Alonso.

Da første træning var gennemført natten til fredag dansk tid, stod Kevin Magnussen noteret for den næstdårligste tid i feltet ud af de 16 kørere, der fik en tid noteret.

Heller ikke danskerens McLaren-makker Jenson Button kunne følge med de andre biler, og briten endte som nummer 14 - en enkelt placering foran Magnussen.

Magnussens bedste omgangstid var 1.34,785 minutter, mens Button blev noteret for tiden 1.34,542 minutter.

Det hører med til historien, at danskeren kun nåede at køre syv omgange under træningen. Button kørte en enkelt omgang mindre.

McLaren sendte deres biler tilbage i garagen på grund af mekaniske problemer. Holdet har haft problemer med sin nye Formel 1-ræser op til sæsonstarten.

Som ventet viste Mercedes-bilerne sig at være hurtigst i træningen. Nico Rosberg og Lewis Hamilton - begge fra Mercedes - endte på henholdsvis første- og andenpladsen under træningen i Melbourne.

Rosberg og Hamilton var omkring fem sekunder hurtigere på Albert Park-banen end Magnussen og Button.

Formel 1-holdene bruger typisk træningerne til at teste forskellige ting, og det er derfor vanskeligt at sige noget om det indbyrdes styrkeforhold udelukkende ud fra træningsresultaterne.

Kevin Magnussen erstatter i weekenden Fernando Alonso, som er skadet efter et uheld i sidste måned. Der køres endnu en træning senere fredag, mens tredje og sidste træning køres lørdag.

Lørdag er der også kvalifikation, inden det officielle løb bliver kørt søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip