Magnussen om snæver Monaco-bane: Det er fint med mig

Med en startplads som nummer otte har Kevin Magnussen gode forudsætninger for at score point i søndagens Formel 1-grandprix i Monaco.

Den danske McLaren-kører, der er pointløs i de seneste tre løb, kan med en god start gøre meget for at slutte i top-10 og dermed i pointene, fordi det stort set er umuligt at overhale i Monte Carlos berømte gader.

Det at køre på en racerbane, hvor det er svært at smutte forbi konkurrenterne, er ikke så frustrerende, som det måske lyder, fortæller Kevin Magnussen.

- Om Monaco er en frustrerende bane at køre på, kommer an på, hvordan du kigger på det.

- For en Nico Rosberg, der starter i front, er det i hvert fald ikke frustrerende. Men selvom du starter længere nede i feltet, så kan der især på denne bane ske så meget uforudsigeligt. Uheld, safetycar-perioder og vejret. Der sker næsten altid noget.

- Det er banens natur, at det er svært at overhale. Sådan er det bare. Det ved vi i forvejen, så det er ikke frustrerende at køre på denne bane for at svare på spørgsmålet, siger Kevin Magnussen.

Danskeren udkvalificerede sin teamkammerat Jenson Button i Monaco. Briten, som i 2009 sejrede i det legendariske løb, starter som nummer 12, og han tager hatten af for Magnussens præstation.

- Kevin gjorde det bare bedre end mig. Han var hurtigere. Det er det korte svar. Jeg fik ikke en ren omgang, da jeg skulle, siger Button.

Søndagens grandprix - sæsonens sjette - starter klokken 14 og har Nico Rosberg i pole position foran Mercedes-teamkammeraten Lewis Hamilton.

/ritzau/

 

Dagens Gossip