Magnussen udgik i Monaco: Kvyat ødelagde mit ræs

admin

423 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Den russiske racerkører Daniil Kvyat (Toro Rosso) fik ifølge Kevin Magnussen en "lille hjerneblødning" i søndagens Formel 1-grandprix i Monaco.

Russeren smadrede Magnussens muligheder i løbet, da han efter 21 omgange forsøgte at overhale danskeren indenom og sendte begge biler ud i barrieren.

- Det var det, der sluttede mit ræs. Derefter havde jeg fået ret mange skader på bilen, siger Kevin Magnussen til 3+.

- Da vi senere havde skiftet til tørvejrsdæk, lavede jeg en fejl, ramte væggen og smadrede fronten.

- Vi var allerede flere omgange bagud på det tidspunkt, så det var for sent af gøre noget, siger han.

Renault valgte efterfølgende at hive Kevin Magnussen ud af løbet på en frustrerende dag for danskeren.

Bagefter var episoden med Daniil Kvyat et stort samtaleemne. Russeren var en omgang bagud i forhold til danskeren, men alligevel pressede han meget hårdt på for at komme forbi.

- Jeg kunne mærke, at jeg fik et skub bagi. Han kom så op på siden af mig, og vi kørte ind i væggen, og så sad vi fast. Det var lidt en hjerneblødning, siger Magnussen.

Selv om den 23-årige dansker er frustreret, så tager han også nogle positive ting med sig fra Monaco, hvor den regnvåde bane gav mulighed for at satse på forskellige dækstrategier.

- Jeg er her stadig, og vi har en lang sæson foran os, hvor vi kan lave mange forbedringer.

- Det er surt nu, specielt i dag, hvor vi prøvede noget anderledes, siger Magnussen.

Efter en rolig start med en safety car på banen begyndte asfalten langsomt at tørre op. Det fik Renault til at tage danskeren hurtigt ind i pitten for at skifte fra regnvejrs- til intermediate-dæk.

- Det fungerede godt med et pitstop, efter der havde været safety car. Vi var de eneste, der gjorde det, og det var den rigtige beslutning. Det er bare ærgerligt, at der ikke kom mere ud af det, siger danskeren.

Frustrationen lyste ud af Daniil Kvyat, da 3+ fangede ham til en kommentar omkring den fatale overhaling af Kevin Magnussen.

- Jeg er heller ikke glad. Jeg er meget utilfreds med, hvad der skete.

- Episoden med Magnussen var bare en lille dråbe i et stort hav af lort. Det var en skidt dag, hvor vi missede mulighederne, siger Kvyat.

Et "elektrisk problem" betød, at russeren måtte køre i pit umiddelbart efter starten. Bagefter var han forhippet på at vinde den tabte omgang tilbage. Det gik ud over Magnussen.

- Jeg prøvede at komme forbi, men han blokerede mig tre gange i træk. Det er, hvad der nogle gange sker, siger Kvyat.

Kevin Magnussen er fortrøstningsfuld, når han ser frem mod det næste grandprix i Canada om to uger.

- V i får se, hvad vi kan gøre. Vi har fået en ny motor ind bilen, og det har vist sig at virke. Det giver os lidt mere på de hurtige baner, så mon ikke vi får det at se, siger Magnussen.

Den regerende verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) vandt søndagens grandprix i Monaco.

/ritzau/