Magnussens agent forhandler kun om et fast sæde

Kevin Magnussens manager, Dorte Riis Madsen, forsøger i disse dage at sikre den 22-årige dansker endnu et år i Formel 1 hos McLaren.

Manageren bekræfter, at hun og McLaren kun forhandler om, hvorvidt Magnussen fortsat skal have et fast sæde.

Det er for eksempel slet ikke på tale, at Magnussen rykker ned som McLarens reservekører for en stund for så at få en plads i bilen igen på et senere tidspunkt.

- Det har vi slet ikke talt om overhovedet, skriver Dorte Riis Madsen i en sms til Ritzau.

I øjeblikket ser det ud til, at den spanske stjerne Fernando Alonso bliver en af McLarens kørere fra 2015-sæsonen, og det betyder, at enten Magnussen eller den 34-årige brite Jenson Button ryger ud hos McLaren.

Hvis McLaren vælger at fortsætte med Button, men fortsat vil holde på Magnussen, som de har investeret meget i, så kunne det ske ved at degradere ham til reserve næste år, for så at give danskeren et fast sæde igen i 2016. Til den tid vil Button måske søge nye udfordringer.

Alt dette er dog kun gisninger. Faktum i øjeblikket er, at McLaren intet har meldt ud om teamets kørersammensætning endnu. McLaren har kun meldt ud, at de tidligst melder noget ud om emnet 1. december.

Formel 1-eksperterne Jason Watt og John Nielsen mener, at Magnussen skal gøre alt for at holde sig inde i varmen hos McLaren - selv hvis det betyder, at han skal være reservekører for en periode.

- Hvis Kevin vil fortsætte i Formel 1, så er McLaren det bedste bud, og så må han vente på, at Button er over sidste salgsdato.

- Men det kan godt være hårdt for Kevin, hvis han bliver degraderet. Det ville være et slag i ansigtet, siger Watt, mens John Nielsen tilføjer:

- Kevin skal kun takke ja til at blive reserve, hvis det er fordi, han har fået at vide, at han kommer ind som fast kører igen. Den garanti skal han have.

- Han er så ung endnu, at han godt kan satse på Formel 1 et par år endnu og stadig få en professionel karriere som racerkører derefter. For kommer han først ud af Formel 1, bliver det svært at komme ind igen, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip