Manchester City skal undgå endnu en fiasko

admin

|

10/12/2014

Dagens topnyheder

To gange i de seneste tre år har Manchester City skuffet gevaldigt i Champions League.

I forrige sæson sluttede det engelske storhold sidst i sin gruppe, og sæsonen forinden blev det til en tredjeplads i gruppespillet, hvilket gav en sløj trøstepræmie i form af en Europa League-plads.

Onsdag i Rom balancerer det engelske mesterhold, som i sidste sæson nåede 1/8-finalen, igen på randen af fiasko, når AS Roma er modstanderen i gruppe E.

Den tidligere Arsenal-angriber Gervinho, som i dag er en af de største profiler hos Roma, sender alt presset over på englænderne.

- City er forpligtet til at vinde. Det er City, som er presset. City er i den samme fase, som Chelsea engang var, indtil Chelsea vandt Champions League. Det bliver et kompleks, indtil du vinder trofæet, siger ivorianeren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Manchester Citys stenrige arabiske ejere vil ikke se mildt på endnu en Champions League-fiasko, og det ved især manager Manuel Pellegrini, som også ved, at han næppe er fredet trods andenpladsen i Premier League.

Han kan blot spørge italieneren Roberto Mancini, som trods succes i den hjemlige liga fik fyresedlen på grund af Citys manglende succes i Champions League.

Dramaet i gruppe E's sidste spillerunde kan blive massivt. Bayern München har allerede vundet gruppen, men både City, Roma og CSKA Moskva har fem point. Mens City og Roma mødes i Italien, så skal russerne desværre for dem en tur til Tyskland.

Roma er sikret avancement ved en sejr, men det er City for eksempel ikke. For hvis City vinder og CSKA Moskva vinder, ja, så er det russerne, der snupper andenpladsen.

City er ramt på skadesfronten. Holdets topscorer, argentinske Sergio Agüero, er ude med en knæskade, og det må betragtes som et stort tab for englænderne. Agüero har været i storform på det seneste og nærmest uafbrudt scoret mål.

Tag bare den seneste spillerunde i gruppespillet. Agüero scorede et imponerende hattrick, da City på hjemmebane vandt 3-2 over Bayern München.

For at gøre det hele værre skal City også undvære midtbanestjernen Yaya Touré, der har karantæne. Kantspilleren James Milner forsøger at bevare optimismen.

- Sergio er en verdensklassespiller, og han har været fantastisk hele sæsonen, så skaden kommer på et skidt tidspunkt.

- Han bliver svær at undvære, men selv uden ham og Yaya har vi en fantastisk stærk trup, og med de spillere, som vi har, er jeg ikke alt for bekymret.

- Vi skulle vinde vores sidste to kampe, og jeg tror på en sejr i Rom efter vores kamp mod Bayern, siger Milner.

Begge kampe begynder klokken 20.45.

/ritzau/